Αξίζει να μετράμε θερμίδες?Ένας μετρητής θερμίδων είναι αναγκαίος στην στην διατροφή μας καθημερινά. Τον αναζητάμε όλοι για να έχουμε εικόνα την αναλογία που χρειάζεται από ενέργεια για να κρατήσουμε το βάρος μας, να απωλέσουμε ή και πιο σπάνια να παχύνουμε κιόλας.
Δεν είναι απαραίτητο σε καμία περίπτωση να ξεπερνάμε τα όρια με το να επιμένουμε καθημερινά στην υπέρτατη καταμέτρηση όλων των τροφών. Σαφώς και δεν απαιτείται να παρεκκλίνουμε όμως γιατί ένα τέτοιο πράγμα θα αποτελούσε ίσως και καταστροφή. Όλα τα φαγητά είναι απαραίτητα με το σωστό μέτρο.
{Σημαντικό|Καθοριστικό|Πρακτικά είναι να κατανοήσουμε ότι οι ενεργειακές ανάγκες {διαφέρουν|ποικίλλουν|είναι διαφορετικές από άντρα σε γυναίκα. Ο σωματότυπος, η ηλικία, το φύλο, το κάπνισμα, η εξάσκηση ακόμη και το ιατρικό ιστορικό παίζουν ρόλο κατανάλωση σε θερμίδεςΘερμιδική αξία που πρέπει να λάβει ο άνθρωπος. Για να ακολουθήσετε έναν κατάλληλο μονοπάτι {καλό θα είναι|προτείνουμε|συτήνεται|εννοείται ότι πρέπει να συμβουλευτείτε τον διατροφολόγο ή και κάποιον παθολόγο. Οι συνδυασμοί των τροφών επίσης παίζουν σημαντικό ρόλο και δεν πρέπει να το αμελούμε. Κάποιος καλός συνδυασμός για να διαλύσετε λίπος είναι πρωτείνες με αγγουροντομάτα και λιγότερες τροφές που είναι πλούσιες σε υδατάνθρακες.
Επιπρόσθετα δεν βοηθά το να παραμελούμε την σωματική εξάσκηση, απαιτείται να την βάλουμε στην ζωή μας για να έχουμε καλύτερη ευεξία. Δεν βοηθά να κοιτάμε μόνο την ενεργειακή αξία και να μειώνουμε την τρόφή. Βοηθάει πολύ να ασκούμαστε έστω και στο ελάχιστο μέσα στην εβδομάδα. Εκτός από τον θετικό αντίκτυπο για την σιλουέτα, θα μας αναβαθμίσει στην υγεία συνολικά. Θα ισορροπήσει τα επίπεδα χοληστερίνης και σακχάρου. Θα απαλύνει το έντερο πολύ καλύτερα και θα βιώσουμε ενέργεια και ψυχολογική ανάτασης.
Ο υπολογιστής θερμίδων μας βοηθά στο να παραμένουμε στο σωστό επίπεδο κιλών και ουσιαστικά κανονίζει το πόσο τρώμε καθημερινά. Όπως αναφέρθηκε ήδη όμως αρκετοί άνθρωποι παραμένουν να κάνουν λάθος και επιμένουν μόνο στον υπολογισμό της αναλογίας φαγητών και όχι στην συνολική υγεία. Θεωρείται καλό να μην παραμελούμε τους άλλους παράγοντες που συμβάλλουν στην ευζωία και να είμαστε συγκεντρωμένοι σε όλα τα ζητήματα που εμπλέκουν το φαγητό, το σώμα και την ενέργεια μας.
Άνετα μπορεί να δείτε σε αναρίθμητες ιστοσελίδες για αξιόπιστους μετρητές θερμίδων για να κανονίσετε το φαγητό που ζητά οργανισμός σας. Σε τούτο το κείμενο εμείς θέλουμε να υπογραμμίσουμε ότι απαιτείται να εξασκείστε, να μην κάνετε υπερβολές, να καταναλώνετε τους κατάλληλους συνδυασμούς φαγητού και να έχετε κατά νου κα την συναισθηματική σας κατάσταση.
Τα υψηλής αξίας συμπληρωματικά της διατροφής, θα σας κάνουν να αναβαθμίσετε την ποιότητα της καθημερινότητας σας και δεν συστήνεται να τα βγάζετε από την εξίσωση. Γνωστά διατροφικά συμπληρώματα όπως βιολογική πρωτεΐνη, σπιρουλίνα ή και σόγια είναι αναγκαία για την καλή λειτουργικότητα του ανθρώπου. Προτιμούμε τις πούδρες σε αντίθεση με τις ταμπλέτες διότι επιστήμονες έχουν αποδείξει ότι έχουν περισσότερα ίχνη απορρόφησης από τον άνθρωπο. yianismeriLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *